职称英语(理工类C)考试真题带答案
在日常学习和工作生活中,只要有考核要求,就会有考试真题,考试真题有助于被考核者了解自己的真实水平。你知道什么样的考试真题才是好考试真题吗?以下是小编为大家收集的职称英语(理工类C)考试真题带答案,欢迎阅读与收藏。

职称英语理工类C考试真题带答案 1
阅读下面的短文,文中有15处空白,每处空白给出了4个选项,请根据短文的内容从4个选项中选择1个最佳答案。
A Biological Clock
Every living thing has what scientists call a biological clock that controls behavior. The biological clock tells _____1___ when to form flowers and when the flowers should open1. It tells _____2____ when to leave the protective cocoon and fly away, and it tells animals and human beings when to eat, sleep and wake.
Events outside the plant and animal _____3_____ the actions of some biological clocks. Scientists recently found, for example, that a tiny animal changes the color of its fur ____4_____ the number of hours of daylight. In the short ____5___ of winter, its fur becomes white. The fur becomes gray brown in color in the longer hours of daylight summer.
Inner signals control other biological clocks. German scientists found that some kind of internal clock seems to order birds to begin their long migration _____6____ twice each year. Birds _____7_____ flying become restless when it is time for the trip, ____8___ they become calm again when the time of the flight has ended.
Scientists say they are beginning to learn which ____9____ of the brain contain biological clocks. An American researcher, Martin Moorhead, said a small group of cells near the front of the brain ____10____ to control the timing of some of our actions. These ____11____ tell a person when to _____12_____, when to sleep and when to seek food. Scientists say there probably are other biological clock cells that control other body activities.
Dr. Moorhead is studying _____13____ our biological clocks affect the way we do our work2. For example, most of us have great difficulty if we must often change to different work hours. _____14____ can take3 many days for a human body to accept the major change in work hours. Dr. Moorhead said industrial officials should have a better understanding of biological clocks and how they affect workers. He said ____15____ understanding could cut sickness and accidents at work and would help increase a factory’s production.
1. A scientists B humans C plants D animals
2. A insects B birds C fish D snakes
3. A effect B affect C effected D affected
4. A because B for the reason that C because of D since
5. A months B days C minutes D weeks
6. A flight B fly C movement D transportation
7. A prevented from B ordered by C helped by D intruded on
8. A and B but C therefore D however
9. A portions B parts C sections D kinds
10. A try B tries C seem D seems
11. A things B parts C cells D actions
12. A awaken B wake C awakening D wake-up
13. A how B why C where D what
14. A We B It C They D You
15. A so B with C such D if
答案:
CABCB AABBD CAABC
职称英语理工类C考试真题带答案 2
1. The union representative put across her argument very effectively.
A explained B invented
C considered D accepted
答案:A
put across:讲清楚;使人信服
2. He talks tough but has a tender heart.
A heavy B strong
C kind D wild
答案:C
3. It is no use debating the relative merits of this policy.
A making B taking
C discussing D expecting
答案:C(讨论争论)
merit:优点、价值、功过
4. Our statistics show that we consume all that we are capable of producing.
A waste B buy
C use D sell
答案:C(消费、消耗)
5. The fuel tanks had a capacity of 140 liters.
A function B ability
C power D volume
答案:D(容量)
6. Our lives are intimately bound up with theirs.
A tensely B nearly
C carefully D closely
答案:D(亲切地;熟悉地;私下地;紧密地)
tensely:拉紧地、紧张地
7. Her faith upheld her in times of sadness.
A supported B excited
C inspired D directed
答案:A(支持)
8. The book provides a concise analysis of the country’s history.
A clean B perfect
C real D brief
答案:D(简洁的、简明的.、概括的)
9. It is laid down in the regulations that all members must carry their membership cards at all times.
A suggested B warned
C stated D confirmed
答案:C(主张、断言、规定、制定)
10. The council meeting terminated at 2 o’clock.
A began B continued
C ended D resumed
答案:C(结束)
11. Red flag was placed there as a token of danger.
A sign B substitute
C proof D target
答案:A(标志、象征、记号)
12. However bad the situation is, the majority is unwilling to risk change.
A reluctant B eager
C pleased D angry
答案:A(不情愿的)
13. It has been said that the Acts provided a new course of action and did not merely regulate or enlarge an old one.
A limit B control
C replace D offset
答案:B(调节,规定;有系统的管理;控制;校准)
14. The secretary is expected to explore ideas for post-war reconstruction of the area.
A deny B investigate
C stress D create
答案:B(探索、探测、调查研究)
15. The steadily rising cost of labor on the waterfront has greatly increased the cost of shipping cargo by water.
A gradually B suddenly
C excessively D exceptionally
答案:A(稳定地、稳固地、有规则地)
gradually:渐渐地、逐步地。
waterfront:水边、海滨
cargo:货物、船货。
职称英语理工类C考试真题带答案 3
More Than 8 Hours Sleep Too Much of a Good Thing
1 Although the dangers of too little sleep are widely known, new research suggests that people who sleep too much may also suffer the consequences.
2 Investigators at the University of California in San Diego found that people who clock up1 9 or 10 hours each weeknight appear to have more trouble falling and staying asleep, as well as a number of other sleep problems, than people who sleep 8 hours a night People who slept only 7 hours each night also said they had more trouble falling asleep and feeling refreshed after a night’s sleep than 8-hour sleepers.2
3 These findings, which Dr Daniel Kripke reported in the journal Psychosomatic Medicine3, demonstrate that people who want to get a good night’s rest may not need to set aside4 more than 8 hours a night He added that “it might be a good idea” for people who sleep more than 8 hours each night to consider reducing the amount of time they spend in bed, but cautioned that more research is needed to confirm this.
4 Previous studies have shown the potential dangers of chronic shortages of sleep — for instance, one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more.
5 For the current report, Kripke reviewed the responses of 1,004 adults to sleep questionnaires, in which participants indicated how much they slept during the week and whether they experienced any sleep problems Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall back to sleep, and having fatigue interfere with day-to- day functioning5.
6 Kripke found that people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 88 hours In an interview, Kripke noted that long sleepers may struggle to get rest at night simply because they spend too much time in bed As evidence, he added that one way to help insomnia is to spend less time in bed “It stands to reason6 that if a person spends too long a time in bed, then they’ll spend a higher percentage of time awake,” he said.
词汇:
refresh v.(使)精力恢复 questionnaire n.问卷
psychosomatic adj.(指疾病)由精神压力引起的
fatigue n.疲劳 caution v.警告
insomnia n.失眠 habitually adv.习惯地
注释:
1.clock up:时间达到
2.they had more trouble falling asleep and feeling refreshed after a night’s sleep than 8-hour sleepers:falling和feeling都是说明trouble的。全句可译为:与8小时睡眠者相比,他们在入睡和经过一夜睡眠恢复精力方面有更多的麻烦。
3.Psychosomatic Medicine:《心身医学》(医学杂志名)
4.set aside:留出
5.having fatigue interfere with day-to-day functioning:感到疲乏影响日常工作。
6.stand to reason:是当然的,是合情合理的
练习:
1.Paragraph 2 ________
2.Paragraph 4 ________
3.Paragraph 5 ________
4.Paragraph 6 ________
A Kripke’s Research Tool
B Dangers of Habitual Shortages of Sleep
C Criticism on Kripke’s Report
D A Way of Overcoming Insomnia
E Sleep Problem of Long and Short Sleepers
F Classification of Sleep Problems
5.To get a good night’s rest, people may not need to ________.
6.Long sleepers are reported to be more likely to ________.
7.One of the sleep problems is waking in the middle of the night, unable to ________.
8.One survey showed that people who habitually ________ each night have a higher risk of dying.
A fall asleep again
B become more energetic the following day
C sleep less than 7 hours
D confirm those serious consequences
E suffer sleep problems
F sleep more than 8 hours
答案与题解:
1.E 第二段列举了睡眠时间多于或少于8小时而带来的多种sleep problems。
2.B 第四段阐述了长期睡眠不足所带来的严重后果。
3.A 第五段介绍了Kripke的调查工具(tool)。他用的是有关睡眠的问卷。问卷包括两大内容:睡眠时间及睡眠困扰问题。
4.D 第六段最后两句是:“... one way to help insomnia is to spend less time in bed.”和“It stands to reason that if a person spends too long a time in bed, then they’ll spend a higher percentage of time awake.”这是选择D的依据。
5.F 选择F的依据是第三段第一句。原文是:“... people who want to get a good night’s rest may not need to set aside more than 8 hours a night.”
6.E 选择E的依据是第六段第一句。原文是:“... people who slept between 9 and 10 hours each night were more likely to report experiencing each sleep problem than people who slept 8 hours. ”
7.A 本题答案的依据是第五段第二句:“Sleep problems included waking in the middle of the night, arising early in the morning and being unable to fall back to sleep ...”
8.C 本题答案的依据是第四段:“... one report demonstrated that people who habitually sleep less than 7 hours each night have a higher risk of dying within a fixed period than people who sleep more.”
译文:每晚只需8小时,睡眠过多非益事
睡眠不足带来的危害已经广为人知,而一项新的研究表明睡眠过多同样会使人们产生不良后果。
圣地亚哥加利福尼亚大学的研究人员发现在入睡、保持睡眠等方面,每晚睡眠9或10小时的人比睡8小时的人存在更多问题。而每晚仅睡7小时的人则表示,他们在入睡及休息后精力恢复程度上不及8小时睡眠者。
Daniel Kripke博士在《心身医学》杂志上报告的这些新发现表明,人们如果想晚上休息好,每天留给睡眠的时间只需8小时。他补充说,对于那些每晚睡8小时以上的人们来说,考虑减少在床上度过的时间“也许是个好主意”。不过他又提醒说这还需要进一步的研究证实。
以往的研究证明了长期睡眠缺乏的.潜在危机。有报告显示,睡眠经常少于7小时的人比睡眠充足者,在特定时期内死亡的机率更高。
而在目前这份报告中,Kripke考评了一份1004名成年人参与反馈的睡眠调查问卷。问卷内容涉及每周睡眠时间和各种可能的睡眠问题,包括半夜惊觉,清晨早醒,无法重新入睡,以及白天疲劳,影响日常工作等。
Kripke发现每晚9至10小时睡眠者比睡8小时的人更容易出现各类睡眠问题。在次访谈中,Kripke注意到睡眠时间长的人夜间可能难以入眠,正是因为他们睡得太多了。因此他补充说,治疗失眠最好的一种方法就是少睡点儿。“在床上花得时间过长,醒着的时间就会更多,这是理所当然的。”
