职称英语考试卫生类C级真题及答案
在现实的学习、工作中,我们最不陌生的就是考试真题了,借助考试真题可以检验考试者是否已经具备获得某种资格的基本能力。那么问题来了,一份好的考试真题是什么样的呢?以下是小编为大家整理的职称英语考试卫生类C级真题及答案,仅供参考,欢迎大家阅读。

职称英语考试卫生类C级真题及答案 1
第1部分:词汇选项(第1——15题,每题1分,共15分)(待补充)
下面每个句子中均有1个词或者短语划有底横线,请为每处划线部分确定1个意义最为接近的选项。
4. The coursegives you basic instruction in maintenance.
A. idea B. term
C. aspect D. coaching
5. I think Imanaged to grasp the main point of the lecture.
A. understand B. cover
C. prove D. discuss
6. Anything to dowith aeroplanes and flying fascinates him.
A. affects B. helps
C. worries D. interests
9. You needfeedback to monitor progress.
A. stop B. achieve
C. access D. check
10. Jensen is adangerous man, and can be very brutal.
A. careless B. strong
C. cruel D.hard
11. We are awareof the potential problems.
A. possible B. global
C. ongoing D. central
12. We must get tothe root of the problem.
A. approach B. heart
C. cause D. solution
14. All houseswithin 100 meters of the seas are at risk of flooding.
A. in danger B. out of control
C. between equals D. in particular
15. He needs themoney really badly.
A. very urgently B. very much
C. very quickly D. very efficiently
第2部分:阅读判断(第16——22题,每题1分,共7分)
下面的短文后列出了7个句子,请根据短文的内容对每个句子做出判断;如果该句提供的是正确信息,请选择A;如果该句提供的`是错误信息,请选择B;如果该句的信息文中没有提及,请选择C。
Multivitamins Urged for All Pregnant Women
A recent study in Tanzania found that whenpregnant women took vitamins every day, fewer babies were born too small.Babies that weigh less than two and one-half kilograms at birth have a greaterrisk of dying. Those that survive are more likely to experience problems with theirdevelopment. And experts say that as adults they have a higher risk of diseasesincluding heart disease and diabetes. The World Health Organization estimatesthat every year twenty million babies are born with low birth weight. Nine outof ten of them are born in developing countries.
The new study took place in Dar es Salaam.4,200 pregnant women received multivitamins. The pills contained all of thevitamins in the B group along with vitamins C and E. They also containedseveral times more iron and folate than the levels advised for women indeveloped nations. Pregnant women especially in poor countries may find itdifficult to get enough vitamins and minerals from the foods in their diet.
The scientists compared the findings withresults from a group of 4,000 women who did not receive the vitamins. A reportby the scientists, from the United States and Tanzania, appeared in the New England Journal of Medicine. WafaieFawzi of the Harvard University School of Public Health led the study. None ofthe women in the study had HIV, the virus that causes AIDS. The scientistsreported earlier that daily multivitamins were a low-cost way to reduce fetaldeaths in pregnant women infected with HIV. The earlier work in Tanzania alsofound improvement in the mothers in their number of blood cells known aslymphocytes. Lymphocytes increase the body’s immunity against infection.
The new study in pregnant women who werenot infected with the AIDS virus found that multivitamins reduced the risk oflow birth weight. Just under eight percent of the babies born to women who tookthe multivitamins weighed less than 2,500 grams. The rate was almost nine andone-half percent in the group of women who received a placebo, an inactivepill, instead of the vitamins. But the vitamins did not do much to reduce therates of babies being born too early or dying while still a fetus. Still, theresearchers say multivitamins should be considered for all pregnant women indeveloping countries.
第5部分:补全短文(第46——50题,每题2分,共10分)
下面的短文有5处空白,短文后有6个句子,请根据短文内容选择5组文字,将其分别放回原有位置,以恢复文章原貌。
US Signs GlobalTobacco Treaty
1 The UnitedStates has taken the first step toward approving a global tobacco treaty thatpromises to help control the deadly effects of tobacco use throughout theworld. Health and Human Services Secretary Tommy Thompson signed the FrameworkConvention on Tobacco Control (FCTC) this week at the United Nations. (46)_____
2 The FCTC wasdeveloped by the World Health Organization and approved by members of the WorldHealth Assembly,including the United States, last year.(47)_____
3 For instance,cigarettes sold in those countries would have to have health warnings on atleast 30% of the front and back of every pack. (48)_____It also requires banson tobacco advertising, though there are some exceptions for countries like theUnited States, where the Constitution prohibits such an outright ban.
4 (49)_____ TheWorld Health Organization estimates that tobacco use kills nearly 5 millionpeople worldwide every year. In the US alone, about 440,000 people die eachyear from tobacco-related illnesses; about one-third of all cancers in the USare caused by tobacco use. If current trends continue, WHO estimates, by 2025tobacco will kill 10 million people each year.
5 The treaty mustbe ratified by at least 40 countries before it can take effect. (50)_____
A. Tobacco stocksalso perked up as investors discounted fears of litigation(诉讼) from the US.
B. So far, 109countries have signed it, and 12 have ratified it.
C. The impact ofthe treaty could be huge.
D. Countries thatratify it would be required to enact strict tobacco control policies.
E. The treatycalls for higher tobacco taxes, restrictions on smoking in public places, andmore promotion of tobacco prevention and cessation programs.
F. The Senate muststill approve the treaty before the US can implement its provisions.
46——50:FDECB
第6部分:完形填空(第51——65题,每题1分,共15分)
下面的短文有15处空白,请根据短文内容为每处空白确定1个最佳选项。
Eat Healthy
“Clean your plate!” and “Be a member of theclean-plate club!” Just about every kid in the US has heard this from a parentor grandparent. Often, it’s accompanied by an appeal: ”Just think about thosestarving orphans in Africa!“ Sure, we should be grateful for every bite offood. Unfortunately, many people in the US take too many bites. Instead ofstaying “clean the plate”, perhaps we should save some food for tomorrow.
According to news reports, US restaurantsare partly to blame for the growing bellies. A waiter puts a plate of food infront of each customer, with two to four times the amount recommended by thegovernment, according to a USA Today story. Americans traditionally associate quantity with value and mostrestaurants try to give them that. They prefer to have customers complain abouttoo much food rather than too little.
Barbara Rolls, a nutrition professor atPennsylvania State University, told USA Today that restaurant portion sizesbegan to grow in the 1970s, the same time that the American waistline began toexpand.
Health experts have tried to get manyrestaurants to serve smaller portions. Now, apparently, some customers arecalling for this too. The restaurant industry trade magazine QSR reported lastmonth that 57 percent of more than 4,000 people surveyed believe restaurantsserve portions that are too large; 23 percent had no opinion; 20 percentdisagreed. But a closer look at the survey indicates that many Americans whocan’t afford fine dining still prefer large portions. Seventy percent of thoseearning at least $150,000 per year prefer smaller portions; but only 45 percentof those earning less than $25,000 want smaller.
It’s not that working class Americans don’twant to eat healthy. It’s just that, after long hours at low-paying jobs,getting less on their plate hardly seems like a good deal. They live frompaycheck to paycheck, happy to save a little money for next year’s Christmas presents.
职称英语考试卫生类C级真题及答案 2
Some Schooling on Backpacks
According to the U.S. Consumer Product Safety Commission, 5,900 kids were treated at hospital emergency rooms, clinics, and doctors offices last year for sprains (扭伤) and strains caused by backpacks. Such injuries are so widespread that more than 70 percent of physicians surveyed by the American Academy of Orthopedic (整形外科的) Surgeons listed backpacks as a potential clinical problem for children.
How do you avoid such problems? Choose bags that have wide, padded straps (有垫的背带)and a belt. That will help transfer some of the weight from the back and shoulders to the hips. You should also tighten both straps firmly, so the pack rests about 2 inches above your waist. Also,remember to pack your bag with the heaviest items closest to your back and to bend both knees when you pick it up.
How much should you stuff into your pack? That depends on your size and strength, but a general rule is not to exceed 20 percent of your body weight. So if a child weighsl00 pounds, the backpack and its load should not be more than 20 pounds. One hint: Make frequent trips to your locker (储物柜) to exchange books between classes.
Backpacks with wheels let you pull the weight along the ground, but they have problems too.
Many are larger than the average shoulder bag, so students are tempted to carry more than they would in a conventional pack.
Roller bags often dont ftt into a locker. They can also lead to tripping and falls in crowded halls. Whatever you use, 10 Or 15 minutes of stretching and back strengthening is a good idea.
16. About six thousand American kids were injured by carrying backpacks last year.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
17. 70 percent of UK physicians have treated children with sprains and strains.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
18. Backpacks with wide, padded straps and a belt can help to avoid problems of sprains and strains.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
19. A 100-pound child should carry a backpack of more than 20 pounds.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
20. Children should put all the books in their lockers.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
21. Roller bags tend to be heavier than ordinary backpack.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
22. A 10-15 minutes exercise will help you bear a heavier backpack.
A. Right
B. Wrong
C. Not mentioned
答案与解析
16.A。题干:去年大约6000个美国孩子因为背包而受伤。由文章第一段第一句可知,根据统计,去年美国有5900个孩子因为由背带书包引起的扭伤及拉伤而接受治疗。故题干表述正确。
17.B。题干:70%的英国医生曾经治疗过孩子的拉伤和扭伤。文章第一段最后一句中关于此处的表述背景是在美国,而题干中是英国,并且此处的70%指的是占接受调查医生总数中的比例。故题干描述错误。
18.A。题干:一个带有宽背带垫和腰带的背包有利于避免拉伤和扭伤的问题。由文章第二段第二句和第三句可知,选择一个带有宽背带垫和腰带的背包有助于把背包的一部分重量从肩部和背部转移分担到臀部。
19.B。题干:一个l00磅的孩子应该背20多磅的背包。由文章第三段第三句可知,如果一个孩子体重为一百磅,那么他的背包负重不应超过20磅。
20.B。题干:孩子们应该将所有的`书放进储物柜里。由文章第三段最后一句可知,文章给出的建议是经常去储物柜调换不同科目用的课本,而不是将所有的课本都放入储物柜里。
21.C。题干:拉杆式书包往往比普通背包重。文章第四段第二句中提到很多拉杆式书包比普通的带肩带背包要大,但并未提到其重量。
22.A。题干:l0——15分钟的锻炼可以帮助你承受更多的背包重量。由文章最有一段最后一句可知,l0到l5分钟的拉伸和背部强化锻炼会是很不错的方法。故题干描述正确。
